sábado, 16 de julio de 2011

El president destaca l'actitud d'entitats com Esclat, que "en lloc de queixar-se, el que fan és treballar i posar-se al davant"

  • El cap del Govern ha inaugurat la residència i centre de dia Esclat Marina per a persones amb paràlisi cerebral i greus discapacitat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat aquesta tarda  la residència i centre de dia per a persones amb paràlisi cerebral i greus discapacitats físiques Esclat Marina, al barri de Marina del Prat Vermell de Barcelona. El cap del Govern ha destacat l’actitud i el bon exemple dels promotors d`aquest centre, l’associació pro persones amb paràlisi cerebral Esclat, que “en lloc de queixar-se, el que fan és treballar i que, en lloc de reclamar a un altre, el que fan és posar-se al davant” i ha conclòs que “aquesta és l’actitud que convé prioritàriament a Catalunya”.
 
La nova residència i centre de dia Esclat Marina és fruit de la col·laboració entre el sector públic i el privat i ha estat finançada tant per les administracions com per la mateixa entitat i patrocinadors privats. El nou centre ha representat una inversió total de 7.767.484 euros i ha rebut el suport de la Generalitat, que hi ha aportat el 50%, a través del Departament de Benestar Social i Família; l’Ajuntament de Barcelona, que hi ha aportat el terreny; el Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat, la mateixa associació Esclat i una dotzena de patrocinadors privats. L’equipament disposa de sis plantes i prop de 5.000 metres quadrats, on pot acollir fins a 54 residents i atendre 30 persones més en el centre de dia.
 
El  cap de l’Executiu ha destacat la feina de l’entitat Esclat, impulsora del centre, que “se sent cridada a treballar pel bé comú” i ha lloat la seva “actitud de servei al país”. Segons el president, la tasca d’associacions com Esclat “demostra que més enllà de la feina de les administracions hi ha una feina imprescindible, que és la que fa la gent per iniciativa pròpia i que la fa perquè té ganes de tirar endavant i perquè assumeix responsabilitats”.
 
Artur Mas ha felicitat i agraït l’associació Esclat per la seva trajectòria, de més de 34 anys, i l’ha posada com a exemple “que voldria que es filtrés en el conjunt de la societat, que servís de model i de referent i que la gent prengui nota que les coses es poden fer si hi ha un grup de gent que hi creu molt i que té aquesta actitud de perseverança, de constància i de no tirar la tovallola”.
 
El president ha dit que “hi ha molta gent al país que ha seguit aquest exemple, en el camp social, en el camp de la dignitat de les persones i del progrés personal i familiar” i ha afegit que “si aquesta actitud va quallant, estic convençut que entre tots plegats podrem superar les dificultats”.
 
En l’acte d’inauguració de la residència i centre de dia Esclat Marina ha acompanyat el president el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries. També hi ha assistit el president i la directora de l’associació Esclat, Joan Bertran i Lola de la Fuente; la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, i la secretaria general de Política Social i Consum del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat, Isabel María Martínez Lozano, entre d’altres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Bankia i la Fundació Iluro donen suport a 11 projectes socials a la comarca del Maresme amb 30.000 euros

Bankia i la Fundació Iluro posen en marxa per tercer any consecutiu la convocatòria d’ajuts Acció Social 2019, dotada amb 30.000 euros, pe...