jueves, 7 de marzo de 2019

Catalunya, terra cooperativa. Inauguració de l'exposició

Divendres, 15 de març / 19 h 
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró


Al llarg de la seva història, Catalunya ha estat un territori fèrtil per a les pràctiques d’autogestió i de cooperació social. Durant els dos últims segles, milers de famílies treballadores, al camp i a la mar, als pobles i a les ciutats, han sabut fer front a la carestia quotidiana mitjançant l’autoorganització popular, la solidaritat i el suport mutu.

Terra de cooperatives, sindicats, mútues, escoles i ateneus, el territori i la seva gent crearen una institucionalitat obrera extraordinàriament rica i plural, que catalitzà la resolució material col·lectiva de necessitats, en tots els ordres de la vida. D’ahir a avui, aquestes formes d’autoorganització s’actualitzen sota el paraigua de l’economia social i solidària, que beu directament d’aquella tradició per tal de construir nous horitzons comunitaris i populars.

Unes pràctiques socials centenàries que, lluny d’esgotar-se, encaren el demà indagant fórmules organitzatives per transformar i transitar cap a una societat més equitativa i amb més justícia social i ecològica.

L'exposició s'emmarca en el programa commemoratiu del centenari de la cooperativa Cristalleries de Mataró, coneguda popularment com el Forn del Vidre.


Organitzen: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i Museu d'Història de Catalunya. Col·labora: Fundació Roca i Galès




-

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Bankia i la Fundació Iluro donen suport a 11 projectes socials a la comarca del Maresme amb 30.000 euros

Bankia i la Fundació Iluro posen en marxa per tercer any consecutiu la convocatòria d’ajuts Acció Social 2019, dotada amb 30.000 euros, pe...