jueves, 21 de julio de 2011

Cleries reclama a l'oposició la mateixa responsabilitat que estan demostrant les entitats del tercer sector social

  • El conseller convida l'oposició a "sumar-se al gran gruix de la societat que ha entès la necessitat d'un gran pacte de país per plantar cara a la crisi i superar-la"



El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, en el decurs del Ple del Parlament ha reclamat als grups parlamentaris que donaven suport al Govern anterior la mateixa responsabilitat que estan demostrant les entitats del tercer sector social.

El conseller ha recordat que per parlar de futur de les polítiques socials s’ha de tenir en compte una paraula clau: “sostenibilitat”. Responent a una interpel·lació d’ERC, Cleries ha afirmat que “els qui van aprovar la Llei de la Dependència no van beneficiar les polítiques socials, ni el seu finançament, ni l’autogovern de Catalunya, perquè és una llei mal dimensionada i mal finançada que suposa, a més, una invasió de les nostres competències”.

Tot i això, el conseller ha recordat que “des del Departament de Benestar Social i Família s’han dedicat molts esforços a reformar el PRODEP, encarregat amb el Govern anterior de l’aplicació d’aquesta llei i que necessitava una reforma urgent, perquè estava col·lapsant el sistema”. Cleries ha afirmat que durant els primers mesos del seu mandat s’ha reestructurat l’ICASS i, a més, “s’han resolt ja 40.000 dels 54.627 expedients que ens vam trobar pendents d’abans de 2011”.

El conseller ha lamentat que des del ”Govern hem trobat més esforç de comprensió per part del tercer sector que per part dels grups de l’oposició davant la situació de context de crisi que estem vivint i d’haver de treballar amb un pressupost per primera vegada inferior al de l’any anterior”. En aquest sentit, el conseller ha volgut destacar la col·laboració de les entitats en el grup de treball contra la pobresa i per la inclusió social que està treballant en el disseny de mesures concretes que es presentaran en breu; així com  el diàleg i l’acord per fixar el llindar de la renda de les famílies amb dret a l’ajut per fill a càrrec en 12.000 euros.

El conseller ha volgut destacar també que “no qui més gasta fa més polítiques socials, sinó qui gestiona millor” i que “no qui anuncia més polítiques socials les fa sempre realitat”. En aquest sentit, Cleries ha destacat que “tot i el context econòmic actual, l’ICASS ha augmentat el seu pressupost un 6’7%, prioritzant així l’atenció a les persones més vulnerables de la nostra societat” i també ha recordat que en els propers mesos es posaran en funcionament més de 900 noves places entre centres propis i privats.

El conseller Cleries ha fet també la reflexió que “la pobresa va créixer a Catalunya durant els anys de bonança i amb pressupostos a l’alça, per tant, la gestió i la responsabilitat són elements molt importants”.

Per acabar, Cleries ha destacat que “no posarem en risc de cap manera l’estat del benestar, per això cal posar-nos al cap la paraula sostenibilitat”. I ha convidat novament els grups parlamentaris que donaven suport a l’anterior Govern a “sumar-se al gran gruix de la societat que ha entès la necessitat d’un gran pacte de país per plantar cara a la crisi i superar-la”. El conseller ha afirmat que “només sumant esforços podrem tirar endavant” i també que “si estan pel futur i la sostenibilitat i la moció subsegüent a la interpel·lació va en aquest sentit no cal patir que ens posarem d’acord”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Bankia i la Fundació Iluro donen suport a 11 projectes socials a la comarca del Maresme amb 30.000 euros

Bankia i la Fundació Iluro posen en marxa per tercer any consecutiu la convocatòria d’ajuts Acció Social 2019, dotada amb 30.000 euros, pe...