martes, 12 de julio de 2011

El Govern aprova un conveni per promoure l'accés a l'habitatge de lloguer per als joves

  • El conveni entre la Generalitat i el Ministeri de Sanitat es destinarà al Programa Borsa d’Habitatge Jove de Lloguer


El Govern ha donat llum verda a la signatura del conveni entre el Departament de Benestar Social i Família i l’Institut de la Joventut (INJUVE), del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat, per promoure l’accés a l’habitatge per part dels joves, mitjançant el programa Borsa d’Habitatge Jove de Lloguer.

Per tal de donar solucions als problemes d’emancipació de molts joves, que actualment constitueixen un sector especialment afectat per les dificultats d’accés a l’habitatge, les dues administracions han acordat treballar de forma conjunta per posar en marxa a Catalunya el programa Borsa d’Habitatge Jove de Lloguer, que és d’àmbit estatal, i que inclou les mesures següents:

Desenvolupar un servei d’informació i assessorament directe i àgil sobre allotjament per a joves.
Posar en marxa una borsa d’habitatge jove que ofereixi als joves un lloguer per sota del preu mitjà de mercat i que doti d’avantatges econòmics, jurídics i tècnics tant als propietaris com als llogaters d’aquests immobles.
Destinar dues assegurancesa cada pis llogat a través d’aquest programa: una assegurança multirisc de la llar i una assegurança de caució per impagament de rendes.
Disposar d’assistència tècnica i formació per als responsables de l’execució del programa.

La Generalitat podrà desenvolupar aquest programa a través del Departament de Benestar Social i Família o a través d’acords amb ajuntaments o entitats que puguin millorar-ne el desenvolupament.

Actualment existeixen a Catalunya més de 50 borses joves d’habitatge en conveni amb la Direcció General de Joventut, amb més de 60 oficines que donen servei a més de 400 municipis i a una població potencial d’un milió i mig de joves d’entre 18 i 35 anys.

L’INJUVE assumirà el cost de l’assegurança multirisc de la llar (300.000 euros), de l’assegurança de caució (200.000 euros) i de l’assistència i la formació del personal tècnic (76.000 euros). Aquesta quantitat (576.000 euros) és única per al conjunt del programa. El Departament de Benestar Social i Família, a través de la Direcció General de Joventut, farà una aportació econòmica de 237.000 euros per al funcionament ordinari del servei: lloguer i despeses de locals, personal, subministraments, dotació informàtica, etc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Bankia i la Fundació Iluro donen suport a 11 projectes socials a la comarca del Maresme amb 30.000 euros

Bankia i la Fundació Iluro posen en marxa per tercer any consecutiu la convocatòria d’ajuts Acció Social 2019, dotada amb 30.000 euros, pe...