domingo, 6 de enero de 2019

Màgic desfilada a Plasencia

NOTÍCIES D'EXTREMADURA - PLASENCIA


La cavalcada dels Reis Mags de Plasencia ha estat especial aquest any. Les novetats introduïdes per l'ajuntament han sorprès adults i nens i han vestit de màgia una desfilada acompanyat pel bon temps i els carrers abarrotats.

A les set del vesprada eixia del recinte firal del Berrocal la comitiva, en aquesta ocasió amb una marxa més lenta que l'any passat, en què va ploure i calia apurar per arribar a la plaça Major. Les primeres que sorprenien eren unes fades vestides totalment de blanc i pujades en pedestals de 4,5 metres d'alt. Al costat d'elles, xanquers també vestits de blanc.

La desfilada ha comptat amb cinc carrosses, la primera amb un estel lluminós i nens amb discapacitat abillats de patges, perquè la de Plasencia és una cavalcada inclusiva. Els tres Reis Mags anaven en carrosses amb forma de castell i agrupaments escoltes, en una altra coronada per piruletes gegants.

I entre unes i altres, un regiment de soldats de plom ballant al so de la música i personatges de Aladí. Entre tots van llançar uns 2.500 quilos de caramels, els de l'ajuntament tous aquest any i altres durs de cases comercials.

Passades les vuit del tard arribava la comitiva a la plaça Major, on havia tingut lloc un espectacle de llums i so per amenitzar l'espera i uns follets es van encarregar d'entretenir els petits i lliurar-los certificats de bona conducta.

Després de donar una volta al voltant de la plaça Major, els Reis van baixar de les seves carrosses i els soldadets els van fer un passadís perquè poguessin accedir al balcó de l'Ajuntament de Plasencia. Des d'allà, Melcior es va dirigir als nens i pares que abarrotaven la plaça Major i, just al seu costat, una intèrpret de llenguatge de signes que va traduir totes les paraules per a les persones sordes.

Després d'desitjar-los un bon dia de Reis, la sorpresa final, dos canons que van començar a llançar confeti i neu per cobrir a tots els presents. Sens dubte, aquest any els nens s'han anat amb un somriure a la cara a casa i l'opinió generalitzada era que havia estat una bona cavalcada, amb molt personal de seguretat i que va transcórrer sense incidents.

Fades gegants repartint plomes, soldadets de plom, follets lliurant certificats de bon comportament, la cavalcada d'aquest any ha sorprès per la seva varietat i els Reis s'han acomiadat dels nens amb canons de confeti i neu.






-

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Bankia i la Fundació Iluro donen suport a 11 projectes socials a la comarca del Maresme amb 30.000 euros

Bankia i la Fundació Iluro posen en marxa per tercer any consecutiu la convocatòria d’ajuts Acció Social 2019, dotada amb 30.000 euros, pe...