sábado, 5 de enero de 2019

Inauguren Acadèmia de Llengua de Senyals Mexicana en CDMX

NOTÍCIES DE MÈXIC - EDUCACIÓ

CIUTAT DE MÈXIC.

El Govern de la Ciutat de Mèxic a través del Sistema per al Desenvolupament Integral de la Família local (DIF), va inaugurar la primera Acadèmia de Llengua de Senyals Mexicana, la qual certificarà a intèrprets que adquireixin un vocabulari, recursos gramaticals i expressions pròpies de la cultura sorda.

En un comunicat, ha detallat que l'adquisició de la competència comunicativa en l'acadèmia té una durada de dos anys i es repartirà a través de quatre mòduls: Bàsic, Intermedi, Avançat i Laboratori de Llengua de Senyals Mexicana.

Els mòduls estaran conformats per classes teoricopràctiques presencials i / o en línia, que permetrà interactuar amb persones sordes i la seva comunitat en tots els àmbits; a l'acabar rebran certificat acreditat davant la Secretaria d'Educació Pública (SEP).

La titular de la Secretaria d'Inclusió i Benestar Social (Sibiso), Almudena Ocejo Rojo, va assegurar que la llengua de senyals és fonamental, ja que permet una major inclusió de les persones amb alguna discapacitat.

Ha reiterat la importància de multiplicar els centres d'aprenentatge per tal de garantir que nens i nenes amb sordesa, estableixin llaços de comunicació des de primerenca edat, i així evitar el retard en el seu llenguatge cognitiu, cultural i social.

La directora general del DIF la capital, Esthela Damià Peralta, va destacar que l'acadèmia contribuirà a disminuir les bretxes de desigualtat a què s'enfronten les persones amb discapacitat en la Ciutat de Mèxic.

Damián Peralta va informar que hi ha dos milions 405.000 persones sordes a nivell nacional i només es compta amb 46 intèrprets certificats.

L'Acadèmia de Llengua de Senyals Mexicana, està ubicada al Centre de Desenvolupament Comunitari Xochimilco, amb domicili en Avinguda Camí a la Ciénega sense nombre, colònia Barri 18, alcaldia de Xochimilco.

Certificarà a intèrprets que adquireixin un vocabulari, recursos gramaticals i expressions pròpies de la cultura sorda

"Parlar una llengua és la manera d'apropar-nos a l'altre, de conèixer l'altre i de reconèixer-nos".





-

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Bankia i la Fundació Iluro donen suport a 11 projectes socials a la comarca del Maresme amb 30.000 euros

Bankia i la Fundació Iluro posen en marxa per tercer any consecutiu la convocatòria d’ajuts Acció Social 2019, dotada amb 30.000 euros, pe...